Cele mai bune metode pentru a invata o limba straina

Fiecare are propriul stil de a invata. Pentru unii ar putea fi mai usor sa invete ascultand, iar pentru altii vizualizand.

Este adevarat ca unii oameni au o inclinare naturala spre limbi straine si le este mai usor sa le invete, dar oricine are o predispozitie naturala spre un anumit sistem de invatare si daca poti sa-l combini cu limba straina pe care vrei sa o inveti iti va fi cu atat mai usor.. Pune-ti pe mp3 player cursuri de limba si ghiduri de conversatie si repeta-le in drum spre serviciu. Nu subestima insa fisele de verbe sau de vocabular. Mai ales daca stilul tau de invatare este unul vizual. Pentru a invata o limba mai usor trebuie sa-ti impui din start sa treci peste frustrarile si nervii care inevitabil vor aparea. Oricine poate sa ajunga sa „stie” ceva dintr-o limba straina. Nu oricine poate sa ajunga sa „vorbeasca” o limba straina. Daca te intelegi foarte bine, iti intelegi stilul de invatare, esti dispus sa aloci destul timp procesului si poti sa treci peste obstacolele de moment, atunci garantat vei ajunge un vorbitor fluent al oricarei limbi iti pui in gand sa inveti.

Casetele sau posturile de televiziune ce difuzeaza in limbi straine, pot stimula si antrena pe viitorul poliglot sa invete o alta limba decat cea materna. Melodiile pot de asemenea, sa va ajute sa invatati o limba straina.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa inveti alfabetul si modul de pronuntie al literelor. Apoi sa incepi sa citesti cateva texte pe care le-ai ascultat deja pe suport audio. Invata cuvintele noi din fiecare text. Pe parcurs o sa vezi cat de usor o sa ti se para si o sa poti lega frumos o conversatie. Vei vedea ca citind vei invata mult mai repede si cum se scriu cuvintele. Cuvintele invatate separat dintr-o lista se uita mai repede, dar daca vei citi un text intreg vei deduce din context semnificatia acelui cuvant.

Al doilea pas este sa inveti gramatica de baza. Gramatica nu se uita niciodata odata ce ati invatat-o. Invatati cele mai uzuale verbe, numeralul, pronumele.

Ultimul pas important este sa faci multe exercitii, sa vorbesti mult cu cineva care cunoaste deja limba engleza, sa te uiti la filme cu subtitrarea in engleza (in acest mod vei invata sa pronunti correct in timp ce inveti si sa citesti).